21 Haziran 2008 Cumartesi

Uykusuz Kapak

·


Uykusuz degsiniden harika bir gündem kapağı:son zamanlarda kapatma davasıyla köşeye sıkışan akp ve milli takımda gerçekten hakkı verilesi bir mücadele sergileyen biyonik adam servet konu olmuş.
Geçen günlerde akp nin yaptığı savunma metin ve konuları internetten toplama oldugu iddia edilmişti,işte bu son derece traji komik olay canım dergim uykusuz tarafından kapak niyetinde kapak yapılmış hepsine şapka çıkarıyorum...

Dergi sitesinde kapak hakkında bir de yorum yazmış.

Bu haftaki sayımızı hazırlarken kapak konusu üzerinde her zmaan olduğundan daha fazla kafa yorduk açıkçası. Önümüzdeki gündem maddelerinin hiçbiri diğerinden daha önemsiz değildi ya, her yerde en çok konuşulan konu hiç şüphesiz, milli takımımızın Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı galibiyetti. Bu galibiyet, birden bire AKP'nin verdiği savunmanın da, mecliste yapılan yasaların ne vekiller ne de Cumhurbaşkanı tarafından okunmadan onaylanmasının da önüne geçti. Aslında şu kararnameler meselesi bir hayli ilgi çekiciydi. Milletvekilleri kendi partileri tarafından önerilen her yasaya metni okumadan evet dediği ve bu yasalar komisyonlardan cumhurbaşkanının önüne kadar okunmadan onaylanarak gittiği için son çıkan yasalardan ikisinde büyük maddi hatalar yapılmış, örneğin ticaret odası ya da sanayi odası gibi kurumlara başkan olmak için daha önce hırsızlık, tecavüz gibi suçlardan mahkum olmak yanlışla şart koşulmuştu. Ama son anda karar verdiğimiz kapak hepsinin önüne geçti.

İyi ki de geçmiş. Çünkü biz kapağı çoktan hazırlayıp baskıya göndermişken Başbakan grup toplantısında yaptığı konuşmada savunmalarını milli takımın Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı galibiyetle ilişkilendiriyordu. AKP'nin "bir son dakika golü bekleyen" bu tavrı düşündürücüydü.

1 yorum:

stratocaster dedi ki...
21 Haziran 2008 Cumartesi 16:54  

kapağı ilk gördüğümde itiraf edeyim penguenin kapağı zannettim.uykusuz güzel bir dergi.yiğit özgür'ün uykusuzda çizmesi en büyük artısı.ama hala penguen esintileri devam ediyor maalesef.orjinal bir dergi olmak istiyorlarsa okurlarını özel hissettirecek bişeyler yapmaları gerek.

Blog Archive

BlogCatalog

 
rss
Карта