Auschwitz

. 19 Haziran 2008 Perşembe
EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu


Son zamanlarda dünya savaşları çok ilgimi çekmeye başladı.BBC nin 16 bölümlük II.Dünya savaşı belgeselini bir çırpıda izledim üzerine Nazism belgeselini izlemiştim,son olarak da BBC Auschwitz The Nazis and the Final Solution belgeselini izliyorum.Tarihle ilgilenen herkese bu belgeselleri tavsiye ederim.

II.Dünya Savaşı dendi mi akla hemen yahudi soykırımı ve Auschwitz gelir,Tabi bunun böyle olmasının en büyük sebebi de yahudilerin ve israil in yaptığı lobi faaliyetleri diyebiliriz yoksa Rusya'nın verdiği milyonlarca kayıptan kimse bahsetmez oysa savaş zamanı en büyük soykırım ruslara yapılmıştır.Öyle ki şuan Rusya'nın bazı köylerinde erkek bile yoktur.Ayrıca Ruslar gibi Romanlarda büyük kayıp vermişlerdir ama dedik ya lobi ve para sayesinde yahudiler ağlaya ağlaya dünyadan yardım almış ve şuan İsrail in olduğu yere avrupa ülkeleri tarafından yerleştirilmişler.Gel gör ki tarihten ders almamış olmaları gerek aynı soykırımı oradaki arap ülkelerine yapmaktadırlar.
Ama sonuç olarak Hitler Almanyası bir soykırım gerçekleştirmiştir ve bu vahşetin en büyük merkezi Auschwitz'tir.26 Eylül 1941 de kurulan Tarihin en vahşi anlarının yaşandığı bu yerde 900.000 kişi gaz odalarında, 200.000 kişi, hastalık, eksik beslenme, kötü muamele, tıbbi deneyler nedeniyle ölmüştür.İşte bu olayı daha iyi anlamamızı sağlayacak bazı fotoğraflar....

1 yorum:

ch³-ch2²-cooh dedi ki...

Charlotte Delbo "fransız direniş hareketi içerisinde bulunmasından dolayı tutuklanarak auschwitz kampına yollanan tiyatrocudur. Ve kampta o korkunc dehset atmosferi içinde bile yasadıklarını güç bela not etmistir. -Auschwitz'in Külleri- kitabını tavsiye ederim bu konu hakkında dha cok bilgi almak isteyenlere ..

Bela arama bilgi ara

Yükleniyor...
rss
Карта